Skjult markedsføring i fokus

Skjult markedsføring kommenteres endelig i media-Norge.

Trond Blindheim kommenterer det kommende realityprogrammet til (norsk) TV3 ”Landskampen”.  -Som realitydeltaker i «Landskampen» på TV3 får Bjørn Dæhlie snikreklame til en verdi av 20 millioner kroner, mener Trond Blindheim i følge kampanje.com.

Bakgrunnen for denne uttalelsen er at hele det norske laget vil være iført skiutstyr med Bjørn Dæhlie-logo. TV3 bekrefter overfor Dagbladet at de har en sponsoravtale med BJ Sport, som produserer klær med Dæhlies navn. Likevel vil BJ Sport ikke bli oppført som sponsor på rulleteksten til programmet.

Dette er en av flere saker som har blitt belyst den siste tiden, da vi ser at ”snik reklame” blir mer og mer overlagt og synlig i mediebildet. Jeg mener da helt klart at dette er en praksis som har pågodt i lang tid i Norge, men har først nå blitt så åpenlyst, da særlig når TV3 går så åpenlyst ut og bekrefter sponsoratet med BJ Sport, at media har plukket det opp.

Som jeg nevnte i min blogg den 17. november ønsket Anniken Huitfeldt å åpne for produktplassering i norske filmer, serier og underholdingsprogram. Dette kan åpne mange dører for norske annonsører men kan kanibalisere seg gjennom et overforbruk/eksponering. På den andre siden ser en at effekten av tradisjonell annonsering på tv, radio etc faller i samsvar med inntoget av nye medier/teknologi og nye medievaner, dette skaper et behov for alternativ annonsering, da gjennom for eksempel produktplassering.

I mens vi venter på om Huitfeldts forslaget kommer opp på høring, og eventuelt lovfestes, kan vi overvåke effekten av Danmarks nye lovgivning. Fra 1. januar har danskene lovliggjort produktplassering og skjult reklame på film og tv. Dansk TV2 fortalte til Ekstra Bladet før nyttår at de tungt skulle benytte seg av de nye mulighetene for å få penger i kassen gjennom å plassere produkter i deres program.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

  • Bloggstatistikk

    • 19 130 hits
%d bloggere like this: