Det første produktet er plassert i Storbritannia

Nestlés merkevare Dolce Gusto skrev britisk historie i går på ITV1s program «This Morning». De ble nemlig den første merkevaren til å bli omtalt på et britisk-produsert tv-program gjennom en betalt produktplasserings avtale.

Britiske medie regulator Ofcom endret sine regler gjennom 2011 Broadcasting Code som nå tillater produktplassering. Disse endringene tredde i kraft i går (28. februar).

En undersøkelse utført av britiske Vision viser at nesten to tredjedeler av seere er uvitende om at produktplassering nå er tillatt. Dette støtter kringkasternes frykt om at den lovpålagte kampanjen rundt innføringen av de nye reglene har gått seerne hus forbi. (Du kan lese om denne kampanjen i mitt blogginnlegg 28/1 2011 – Tv kanaler backer produktplasserings kampanje.)

Undersøkelsen som omfattet 2000 seere, fant at:

* 61% av folk var klar over at produktplassering vil nå bli tillatt.
* 54% var «komfortable» med produktplassering.
* 32% var «ukomfortabel» med produktplassering.
* 38% mente TV-kvalitet vil redusere.
* 31% mente TV-kvalitet ville forbedre.
* Eldre seere var mindre komfortable med produktplassering enn yngre seere.

Mike Stevens, leder for forskning ved Vision Critical London, fortalte: «Det er en reell mangel på bevissthet om at kommersielle TV snart vil drive markedsføring gjennom produktplassering av merkevarer i tv-programmer.  Det er å forvente at folk vil føle seg ukomfortabel i begynnelsen..»
«Det som kanskje er overraskende, er at en tredel tror dette faktisk kan øke kvaliteten på sendingene/tv-programmeringen ved å opprette en ny inntektsstrøm for kringkastere. Det antyder at seerne setter pris på de synergier som er involvert i kommersiell TV».

Det blir utrolig spennende å se utviklingen av produktplassering i Storbritannia, da dette helt sikkert kan ha store konsekvenser på om og hvis det blir gjort lovendringer i Norge i fremtiden. Norske statsråder har allerede lekt med tanken.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

  • Bloggstatistikk

    • 19 130 hits
%d bloggere like this: