80 prosent av barn under 5 år bruker internett

Nesten 80% av barn mellom 0 og 5 år bruker Internett på minst ukentlig basis i USA, ifølge en rapport utgitt mandag fra utdanning non-profit organisasjonene Joan Ganz Cooney Center og Sesame Workshop.

Rapporten, som ble satt sammen ved hjelp av data fra syv nyere studier, indikerer at små barn i sttørre grad konsumerer alle typer media, og i flere case konsumeres mer enn ett medie av gangen.

 Analysen fant at i løpet av uken, tilbringer de fleste barn minst tre timer per dag foran TVen, og at TV-bruk blant førskolebarn er det høyeste den har vært i de siste åtte årene. Av tiden som barna bruker på alle typer medier, står tv for en heidundrende 47%.

Mye fjernsyn kan også være delvis ansvarlig for det stigende antall barn som bruker Internett. Foreldre forteller i en studie at mer enn 60% av barn under tre år ser video på nettet. At andelen reduseres når barna blir eldre (rapporten antyder dette er fordi barn i skolealder har mindre tid hjemme), men selv 8 – til 18-år gamle barn rapportert i en annen studie at de forbruker om lag 20% ​​av deres videoinnhold online, på mobiltelefoner, eller på andre bærbare enheter som iPod.

Internett og tv bruk blant barn har blitt flettet sammen på andre måter også. En 2010 Nielsen studie antyder at 36% av barn mellom 2 og 11 bruker begge medier samtidig. Samlet bruker  barn mellom 8 og 10 ca 5,5 timer hver dag på media – åtte timer hvis du teller de ekstra media fortært gjennom multitasking.

Rapporten prøver ikke å løse de mer-enn-tiår gamle debatten om all sittingen forann  skjermen er bra for barn. I stedet, forkynner det balanse: «Min mor pleide å si at for mye av noe er ikke bra for deg, enten det er å spise kun protein, spille basket hele dagen eller» alltid være koblet «til den digitale verden, sier Dr. Lewis Bernstein, executive president i Sesame Workshop, i en pressemelding.

Men rapporten påpeker derimot at tid brukt å lese bøker forblir konstant selv om tid foran skjermen øker.

Rundt 90% av 5 – til 9-åringer som deltok i 2008 Sesame Workshop studien rapporterte å tilbringe minst en time hver dag på å leser gammeldags, fysisk tekster.

Image courtesy of iStockphoto, BrianAJackson

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

  • Bloggstatistikk

    • 19 130 hits
%d bloggere like this: