Mobile spådommer for de neste 4 årene

Jeg hadde et hyggelig møte vedr mobile løsninger dag. Dette fikk meg til å tenke spesifikt på hvordan markedet for de forskjellige mobile løsningene kan se ut de neste årene. Dette er utrolig spennende for markedsfører i forhold til hvilke plattformer en ser for deg har lengst levetid, og spesielt hvordan utviklingen inne det mobile markedet kan ha en innvirkning på hvordan markedsførere og kommunikatorer virkelig må begynne å ta inn over seg den mobile plattformen.

 Researchfirma IDC (tall fra USA) spår at markedet for smarttelefoner vil vokse 49,2% i 2011, på grunn av et økende antall brukere som vil erstatte tradisjonelle mobiltelefoner med smarttelefoner.

Rapporten går hånd i hånd med en ny studie, også av IDC, som spår at antall mobil app nedlastinger vil vokse fra 10,9 milliarder i 2010 til 76,6 milliarder i 2014.

Mens veksten i smarttelefonmarkedet er ganske lett å forutsi, gjør IDC også spådommer om markedsandelen av smarttelefonplattformer i 2015, det slås mye mer skeptisisme til disse. IDC spår at Android vil ha 45,4% markedsandel innen den tid, mens BlackBerry vil være på 13,7% og IOS på 15,3%.

Symbian, som nylig har blitt droppet fra Nokias langsiktige planer, er spådd å falle til 0,2%, og Windows 7 telefoner er spådd å ta en imponerende 20,9% markedsandel, som ville drive det til andre plass med stor margin. Det er definitivt mulig, men selv om Microsofts samarbeid med Nokia er et sterkt fundament for suksess, kan vi lett se humper i veien (for eksempel Nokias integrering av WP7 går tregere enn planlagt) som kan hindre en slik fantastisk vekst for WP7.

Hva synes du om disse forutsigelsene av IDC? Kan Windows 7 telefon virkelig klare å komme seg opp på andre plass i markedet innen 2015? Vennligst, del dine meninger i kommentarfeltet.

Reklamer
Comments
2 Responses to “Mobile spådommer for de neste 4 årene”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

  • Bloggstatistikk

    • 19 130 hits
%d bloggere like this: