SEO på YouTube – optimaliser dine videoer

Det å publisere mye innhold og optimalisere innholdet slik at det blir funnet i søkemotorer er en viktig del av inngående markedsføring, og videoer er en viktig del av innholdet.

Gitt at YouTube er på langt nær den mest populære video-nettstedet, (i tillegg til å være verdens nest største søkemotor) bør du publisere videoer der (selv om du er et B2B selskap). Du må også være i stand til å optimalisere dine videoer slik at de vises høyest mulig i søkene på YouTube. Her er noen grep som kan hjelpe deg oppnå det.

1) Tittel og beskrivelse
Akkurat som for SEO for nettsider, må du optimalisere grunnteksten/informasjonen som beskriver dine videoer – det vil si titlene og beskrivelsene. Disse blir satt når du laster opp videoen. Tittelen bør inneholde en god søkeordsetning (det må være kort fordi YouTube begrenser lengden). Beskrivelsen der i mot kan være lengre, 2-3 setninger eller mer går fint, og den bør også inneholde nøkkelord og varianter av søkeord. Det å inkluder en URL-link ved starten av beskrivelsen er en god idé, siden beskrivelsen er for det meste skjult som standard, men din link vil fortsatt være synlige og klikkbare hvis den er i begynnelsen. Du kan  inkludere en kobling i beskrivelsen ved å legge en full URL (inkludert http://) ved starten av beskrivelsen din.

2) Tags
For SEO, bør du inkludere minst 5-7 relevante søkeord som tagger for videoen din. Det å bruke tagger vil knytte video til andre videoer som bruker de samme kodene, så når folk ser en annen video, vil videoen bli vist som en «beslektet video» og du kan få flere visninger fra folk som opprinnelig var ute etter å se andre videoer.

3) Popularitet / visninger
Populariteten til videoen din (det totale antallet visninger og antall visninger i de siste 24-48 timer) er en viktig faktor i hvor godt videoen vil rangeres i søkeresultatene. YouTube foretrekker å vise folk populære videoer, dette er fordi populære videoer ofte er av bedre kvalitet, og mange av videoene på YouTube er av dårlig kvalitet. Som en avslutter for dette punktet kan jeg nevne at, dette er ikke egentlig YouTube SEO, men filmer som har fått en stor topp (spike) i visninger de siste dagene får foretrukket plassering – og vil også få videoen på lister som «mest sett i dag «som da i sin tur tiltrekker flere visninger.

4) Innkommende Links / Embeds
Innkommende linker (linker fra andre nettsteder til din nettside eller video) er viktige i tradisjonelle SEO, og er også viktig i YouTube SEO, med tillegg som en embedded video (når noen setter YouTube-video i sine eget nettsted) fungerer som en innkommende link. Du kan se hvor mange linker og embeds som din video har ved hjelp av YouTube Insights (logg deg på kontoen din, finn din video og deretter på høyre side av siden vil det være en grå knapp som sier «Insights»). Få flere nettsteder til å linke til og legge inn videoen vil hjelpe den med å bli rangert høyere i søkeresultatene, så promoter din video til folk som kanskje embeder den eller link til den. Et annet tips er å finne andre lignende videoer og klikk på «Statistics and Data» under videoen, og det vil vise deg «nettstedene som linker til denne videoen». Dersom en blogg likte en annen lignende video, kan det være at de også vil like din. Du kan kontakte denne bloggen for å fortelle dem om videoen din, forhåpentligvis vil de også  embedde den eller linke til den.

5) Rangeringer & kommentarer
Høyere rangeringer og flere kommentarer er også indikasjoner på gode og mer interessante videoer, så få så mange flotte karakterer og kommentarer som du kan, av SEO grunner. Den beste måten å gjøre dette på er å lage gode videoer, men hvis du allerede har laget videoen, er en oppmuntring til dine blogglesere eller venner på Twitter, Facebook eller LinkedIn. Dette er en fin måte å få flere stemmer, og de karakterer vil sannsynlig være gode fordi du kjenner disse menneskene (har et forhold til dem).

Relaterte artikler

YouTube avslører tall på annonse-skipping for første gang

Fremtiden er video – viral og sosial

Reklamer
Comments
One Response to “SEO på YouTube – optimaliser dine videoer”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] SEO på YouTube – optimaliser dine videoer Del:FacebookTwitterLinkedInE-postStumbleUponSkriv utDiggRedditLik dette:LikeBli den første til å like denne artikkelen. […]Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

  • Bloggstatistikk

    • 19 130 hits
%d bloggere like this: